Ismerd meg Horváth Nikit!

Ha Nikiről van szó, akkor felmerül azonnal a kérdés Madách Imre szavaival élve, hogy tényleg az “élet célja e küzdés maga”? Egészen biztos vagyok benne, ha Niki választhatott volna, akkor egy teljesen más küzdési formát választ, mint egy gyógyíthatatlan, önmagában is egyedülálló betegséget.

Következzen egy kis bemutató, miért is hoztuk létre ezt a támogató oldalt, és miért állunk Niki mellé, miért érezzük úgy, hogy segítenünk kell a magunk szerény módján, amihez, ha úgy érzed te is bátran csatlakozhatsz!

Ő egyáltalán nem kér, és ránézésre hidd el, hogy nincs rászorulva arra, hogy segítsünk, mert olyan hihetetlen tempót diktál mind a munkában, mind az élet egyéb területein (legyen az edzés, vagy a betegségével való együttélés), hogy hasonló helyzetben én is, te is egykönnyen elvéreznénk! És ez egyáltalán nem túlzás!

Ha még nem ismered őt, akkor tarts velem és bemutatom neked Horváth Nikolettát, alias VakVagányt! Nem fogod megbánni!

Kezdjük ott, hogy az 1988-ban született fiatal hölgy egy rendkívüli betegség áldozata. Én is, te is így fogalmaznánk ezt meg, közben én, aki ismerem Nikit tudom, hogy kézzel-lábbal tiltakozna  a jelző ellen, mert ő ezt egyáltalán nem veszteségként fogja fel! Nincs szó depresszióról vagy pesszimizmusról! Sokan hamarabb kétségbeesnek, ha letörik a körmük, mint az örök optimista, a halálos betegséggel mosolyogva küzdő Nikoletta!

Tényszerűségből illik leírnunk, hogy a betegség neve:  Erdheim-Chester kór.

Következménye: Niki elvesztette a látását,  csontjai egészségét, hipofízise épségét, érrendszere ruganyosságát, majd 2012-ben a veséi is úgy döntöttek, hogy ennyi volt, feladták, heti háromszori dialízisre kényszerítve „gazdájukat.”

Erre ő mit csinált?

Belekezdett a blogolásba: megteremtette VakVagányt, igaz az írás amúgy sem állt tőle távol addig sem, de most a szó szoros értelemben megváltoztatta életét. A betegsége következtében ugyanis kórosan elhízott, amin úgy érezte változtatnia kell, mert élni kell, mert utolsó percig meg kell tenni mindent a testünkért, még ha egy gyógyíthatatlan betegséget hordozunk is! Nem fogyókúrába fogott hát, hanem teljes életmódváltásba.

Ekkor figyelt fel rá a helyi sajtó: kitartására, akaraterejére, írásaira! Szülővárosában, Szombathelyen egy jelenség lett!

Majd hamarosan az RTL Klub kamerája előtt találta magát, és most azt kell mondanunk, hogy le a kalappal a sokszor kifogásolt kereskedelmi média előtt, mert azóta is jó kapcsolatot ápolnak Nikivel, és nyomon követik életét.

2014-ben beválasztották az „év embere” megmérettetésbe, amit meg is nyert! Ez is bizonyítja, hogy nem veszett ki mai napig a nagybetűs „Ember” az emberből. Ez újabb motivációt adott Nikinek ahhoz, hogy szolgáljon!

Írás és könyv, mint a szolgálat egy formája

A folyamatos, különféle weboldalakon publikált írások mellett Nikinek két könyve is megjelent: Öröm ABC, és Kutyaszív szeretet címekkel!

Olyan pozitív gondolatokat, üzeneteket kapsz tőle, amelyeket nem csak, hogy meg kell szívlelned, hanem meg is kell fogadnod!

Olyan dolgokat figyel meg, olyan dolgokra érez rá, ami mellett nap, mint nap a legnagyobb lelki nyugalommal képesek vagyunk elsétálni!

Kiegyensúlyozottság, boldogság, céltudatosság, motivációs erő sugárzik minden egyes leírt betűből, amit tanítani kéne minden egészséges embernek, amikor épp úgy érezzük, mi vagyunk a világ legszerencsétlenebb emberei.

Niki hitvallása: “a mosoly-küzdés mindenen átsegít!” Ennyire egyszerűen és tömören, ugyanez jellemzi életstílusát és írói vénáját is.

Ha te is szívesen csatlakoznál hozzánk, akik Niki sorsát szívünkön viseljük, akkor bőven elég, ha megrendeled Niki könyveit

Ha úgy érzed bármilyen más módon is tudnál segíteni, akkor keress meg a kapcsolati adatainkon keresztül!